De beste dating websites

Je hebt besloten dat je online dating een kans wilt geven, maar nu is de vraag: wat zijn de beste dating websites? In dit artikel stellen we twee van de beste datingsites van België aan je voor.

All-round dating websites

Als je nog weinig of geen ervaring hebt met online dating, kun je het beste beginnen bij een all-round dating website. Daaronder verstaan we websites die zich niet op een specifieke categorie mensen of soort van dating richten, en juist daardoor trekken ze een heel breed publiek aan.
Je vindt hier dan ook mensen met veel verschillende interesses. Sommigen zullen alleen op zoek zijn naar vriendschap of een leuk gesprek, maar de meerderheid is meestal toch wel uit op een leuke date en/of een vaste relatie.

Het grote voordeel van sites in dit segment, is dat je er nooit verlegen zult zitten om potentiële nieuwe dates. Algemene datingsites hebben namelijk de grootste ledenbestanden. Als jij je goed weet te presenteren, zul je er dan ook al snel veel leuke contacten kunnen leggen.

Hier staat wel tegenover dat je op een algemene datingwebsite eerder zult worden benaderd door mensen waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Maar misschien levert dit nu wel juist net die verrassende date op die je nooit had verwacht...

Relatieplanet.be

Relatieplanet
Relatieplanet.be
(Klik om te vergroten)


Om te beginnen kunnen we Relatieplanet.be aanbevelen. Deze site werd al meerdere keren uitgeroepen tot de beste Belgische dating website van het jaar, en dat is niet zonder reden.

Relatieplanet is een laagdrempelige site, met een een breed publiek waarin alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd. Jouw type zal er altijd wel tussen zitten, en Relatieplanet is dan ook een ideale site om je eerste stappen op het gebied van online dating te zetten.

Er is geen verplichting om je eigen profiel heel ver in te vullen, terwijl je hier bij andere sites vaak flink wat tijd aan kwijt bent. Je kunt dus vrijwel direct beginnen met het zoeken naar dates, al is het natuurlijk wel slim om je profiel enigszins in te vullen.

Je hebt de controle over het vinden van een date volledig in eigen hand dankzij de uitgebreide zoekfunctie. Zodra je een interessant iemand hebt gevonden, zijn er veel manieren om contact te leggen. Naast het standaardbericht, het interessebericht en de chat, kun je ook een voicemailboodschap achterlaten. Daarnaast kun je anoniem met iemand bellen, wat een unieke manier is om elkaar beter te leren kennen voordat je echt afspreekt.

Als kers op de taart organiseert Relatieplanet ook regelmatig feestjes en zelfs vakanties voor singles. Zo heb je echt heel veel mogelijkheden om via een lidmaatschap bij deze site een partner te vinden.

Klik hier om een gratis account te openen bij Relatieplanet »

Metjou.be

Metjou
Metjou
(Klik om te vergroten)


Een andere goede, Belgische, all-round dating website is het iets het minder bekende Metjou. De site heeft veel van dezelfde functionaliteiten als Relatieplanet, maar kent ook unieke elementen. Via de FotoZapper kun je bijvoorbeeld bij langskomende foto's van andere leden aangeven of je wel, niet, of misschien in ze geïnteresseerd bent.

Metjou profileert zich duidelijk als een 'nette' dating website. Als je puur op een seksafspraakje uit bent, dan ben je hier aan het verkeerde adres (je hebt dan meer aan dit artikel over erotische dating). Dit is iets wat veel mensen kunnen waarderen, want met name vrouwen worden op veel andere datingsites tegen hun zin in lastig gevallen met oneerbare voorstellen.

Maar het belangrijkste is misschien wel dat Metjou haar ledenbestand deelt met een aantal andere datingsites die zijn aangesloten bij Safe Dating Networks. Dat betekent dat ze zeer veel leden hebben, en bij een algemene datingsite is dat precies wat je zoekt.

Dankzij de goede mobiele app kun je ten slotte op ieder gewenst moment van de dag een leuke single aan de haak slaan.

Metjou is een frisse site met een alsmaar groeiend ledenbestand en unieke functionaliteiten. Deze datingsite is een uitstekend alternatief voor wie wel eens wat anders wil dan Relatieplanet.

Klik hier om een gratis account te openen bij Metjou »

Het beste resultaat bereik je zelf

Wij denken dat een heel groot deel van de mensen die geïnteresseerd zijn in online dating zich thuis zal voelen bij deze twee datingsites. Je kunt beide sites gratis uitproberen en dit raden we ook aan, want zo ervaar je echt wat er allemaal op te doen is.

Besef je wel dat het uiteindelijk nog altijd aan jezelf ligt of je succesvol bent. Het beste resultaat bereik je door er zelf moeite voor te doen. Er is geen enkele site waar je zomaar met een druk op de knop een date regelt.
Gooi je er met de pet naar wat betreft het invullen van je profiel, heb je geen goede foto's, of zijn je berichten naar andere leden weinig inspirerend, dan kun je die leuke date op je buik schrijven. Steek je er wel tijd in, dan zul je merken dat je eigenlijk overal wel leuke contacten kunt leggen.

Online dating is uiteindelijk een simpele kwestie van het vinden van een persoonlijke klik tussen jou en een ander persoon. Als je op de door ons voorgestelde websites gewoon jezelf blijft, heb je een goede kans op succes!


top top

Online dating bij Relatieplanet
Partner Spot

Snelle navigatie: