Contacten leggen op datingsites

Het leggen van contacten op datingsites is misschien wel het lastigste aspect van online dating. Een bericht waarop geen antwoord komt is op zich een risico van het vak, maar als jij het idee hebt dat dit jou wel heel vaak overkomt, dan zou je best wel eens wat aan dit artikel kunnen hebben. We geven je namelijk een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen contacten te leggen op datingsites.

Het eerste bericht

Elke datingsite heeft zo z'n eigen unieke functionaliteiten, maar je zult uiteindelijk toch het vaakst gebruik maken van het traditionele privébericht. Nagenoeg elke site heeft zo'n intern mailingsysteem, en dat is niet zonder reden. Het is de meest directe manier om contacten te leggen met andere leden.

Van alle berichten die op deze manier via datingsites worden verzonden, is de eerste veruit de belangrijkste. Hiermee probeer je immers iemands interesse te wekken, en een berichtenwisseling te starten die uiteindelijk tot een date kan leiden.
Het eerste bericht bepaalt dus een hoop, en niet geheel verrassend is dit dan ook net het punt waarop voor veel online daters nog winst valt te behalen.

Stuur een persoonlijk bericht
Stuur een persoonlijk bericht

De fout die veel mensen maken, is dat ze een standaard openingsbericht naar veel verschillende mensen sturen. Deze aanpak heeft weinig tot geen effect.
Het probleem met deze methode, is dat het overduidelijk is waar je mee bezig bent. Meestal ook voor de persoon die je benadert, en die zal vaak dan ook direct oordelen dat je geen oprechte interesse in hem of haar hebt.

De sleutel tot opvallen in online dating, is het schrijven van een persoonlijk bericht, waarin je refereert aan iets uit het profiel van degene die je aanschrijft.
Maak je mailtje niet te lang, want dan lijkt het misschien alsof je te wanhopig bent. Wees simpelweg oprecht, en schrijf wat op wat er in je opkomt. Als je geen inspiratie hebt, kun je beter even wachten en het bericht later sturen.

Je hebt per slot van rekening maar één kans om een eerste indruk te maken.

Het belang van een goed profiel

Als je bericht de ontvanger nieuwsgierig maakt, zal deze persoon altijd je profielpagina bezoeken, en vervolgens besluiten of ze wel of geen interesse hebben. Zorg er dus altijd voor dat je profiel compleet en aantrekkelijk is.

Voor de meeste mensen zijn de foto's het eerste dat ze bekijken van het profiel van een ander. Goede foto's zijn dus essentieel.
Gebruik geen zelfgeschoten foto's ('selfies'), want deze komen vaak onvolwassen over, maar regel ook geen professionele fotoshoot, omdat je dan weer te ijdel kan lijken. Presenteer jezelf simpelweg op een natuurlijke manier, al kun je natuurlijk wel gewoon de foto's gebruiken waarop je er het beste opstaat.

Vertrouw ook weer niet alleen op foto's. Het is belangrijk je profiel volledig in te vullen, ook al is dit bij sommige datingsites nogal wat werk. Zo val je gelijk al op vergeleken met andere profielen, waaraan niet zoveel tijd is besteed.
Als je moeite hebt om dingen over jezelf op te schrijven, vraag je dan eens af waar je bij anderen naar kijkt. Waarschijnlijk zijn het vooral de opvallende eigenschappen van mensen die je bijblijven als je hun pagina bezoekt. Probeer deze van jezelf dan ook zeker te beschrijven.

Met een compleet profiel bedoelen we overigens niet dat je heel je levensverhaal erin moet opschrijven. Het is juist de bedoeling om niet alle details gelijk te delen. Zo maak je anderen nieuwsgierig, en die nieuwsgierigheid is alleen te bedwingen door persoonlijk met jou in contact te komen.

En dat is natuurlijk precies waar jij op uit bent.

Antwoord terug: en nu?

Als je profiel genoeg interesse weet te wekken bij de ander, dan zul je zeker een berichtje terug kunnen verwachten, waarna je met elkaar kunt gaan mailen of chatten. Het uiteindelijke doel hierbij is om uit te vinden of jullie elkaar leuk genoeg vinden om offline af te spreken voor een echte date.
Dus probeer de ander beter te leren kennen door te vragen over hun huidige leven, en hun plannen en dromen voor de toekomst, om te zien of jullie op dat gebied bij elkaar aansluiten.

Wees alleen voorzichtig met het stellen van teveel persoonlijke vragen, want de meeste mensen willen niet direct een heleboel privé-informatie delen met een online vreemde. Helaas zijn er ook enkele naarlingen en engerds op datingsites te vinden, dus je moet er uiteraard wel voor zorgen dat jij niet als zodanig wordt gezien.
Als je te hard doorvraagt over privédingen, dan zul je de ander er mogelijk mee wegjagen. En je moet zelf ook nadenken over welke informatie je in het begin wilt delen met anderen. Er is later altijd nog genoeg tijd voor dit soort onderwerpen, als jullie eenmaal een sterkere vertrouwensband hebben opgebouwd.

In het begin is het ook nooit verstandig om te vragen over vorige relaties, omdat je dan wel eens een zeer gevoelig of zelfs emotioneel onderwerp kan aansnijden, wat de sfeer van jullie gesprek drastisch kan veranderen. Dus probeer geen zware gesprekken te voeren, maar bespreek alleen leuke dingen en positieve onderwerpen, waar jullie je allebei goed bij voelen.

Je wilt dat de ander het gevoel krijgt dat het leuk is om met jou te praten en tijd door te brengen, zodat samen op een date gaan heel natuurlijk aan zal voelen, en over zal komen als de logische volgende stap.

Want laten we eerlijk zijn, die echte date is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Hoe je van het schrijven van berichten de belangrijke stap kunt zetten naar een geslaagde echte date, kun je in dit artikel lezen.

Een goede site om contacten te leggen

Relatieplanet
Relatieplanet.be
(Klik om te vergroten)


Om überhaupt contacten te kunnen leggen, is het uiteraard noodzakelijk om lid te zijn bij een online datingsite. Relatieplanet.be is een goede en betrouwbare optie voor nagenoeg iedere dater. Ze beschikken hier over het grootste bestand van singles van België, dus je hebt er de meeste kans om een leuk persoon te vinden om mee te mailen. Helemaal als je de adviezen uit dit artikel volgt natuurlijk!

Klik hier om gratis een account te openen bij Relatieplanet.be »

top top

Online dating bij Relatieplanet
Partner Spot

Snelle navigatie: