Dating in je regio

Dating in je regio

Voor veel mensen die aan online dating doen, is de woonplaats van potentiële dates erg belangrijk. Als jij ook per se wilt daten met iemand uit je directe omgeving, dan is online dating in je regio iets voor jou.

Waarom daten in je regio?

Waarom willen veel mensen dat eigenlijk, daten met iemand uit hun directe omgeving?

Het is in eerste instantie een kwestie van gemak. Bij elkaar in de omgeving wonen levert praktische voordelen op, want je zult bijvoorbeeld nooit ver hoeven te reizen voor een date, wat betekent dat jullie elkaar vaker kunnen ontmoeten.
Als je deze gedachte doortrekt naar de lange termijn, dan zal geen van jullie tweeën ver hoeven te verhuizen als de relatie echt serieus wordt, en jullie bijvoorbeeld willen gaan samenwonen. Nu is dit misschien wat ver vooruit gedacht, maar een lange afstand is wel een punt wat relaties vaak bemoeilijkt. Om hier bij voorbaat al bij stil te staan, is op zich heel logisch.

Een tweede belangrijk argument voor dating in je regio, is dat je sneller iets gemeen hebt met je dates. Omdat jullie uit dezelfde buurt komen, zul je veel van dezelfde plekken kennen, en misschien zelfs wel dezelfde mensen, wat doorgaans een hoop gespreksstof oplevert.
Daar komt nog bij dat iedere regio zo zijn eigen culturele kenmerken heeft, zoals bijvoorbeeld het lokale dialect, maar ook de gewoontes en tradities van de streek. Het kan zeker helpen als jij en je date op dit gebied ook matchen.

Wat nu de precieze reden ook is: de meeste mensen die kiezen voor online dating in de eigen regio, zijn ervan overtuigd dat ze met deze methode de meeste kans van slagen hebben. En dat is natuurlijk het enige argument dat echt telt.

Hoe werkt dating in je regio?

Op zoek gaan in je eigen regio kan op verschillende schalen, waarbij het er maar net aan ligt hoe streng de locatie-eis voor jou is. Zo zullen sommigen genoeg nemen met iemand uit dezelfde provincie, terwijl anderen bij wijze van spreken hun dorp niet uit willen.

Bedenk je wel dat des te kleiner jouw zoekgebied is voor dates, des te minder keuze je zult hebben. Als je in Antwerpen woont, kun je er best naar streven iemand te zoeken die daar ook woont. Maar als je in een klein dorp woont en via online dating een partner uit hetzelfde dorp wilt vinden, dan kon je wel eens bedrogen uitkomen.
Probeer daarom niet overdreven streng te zijn in je locatiewens, en overweeg om je zoekveld in ieder geval naar omliggende dorpen en steden uit te breiden. Online dating geeft je juist de kans om mensen tegen te komen die je normaal niet zo snel zult treffen, en daarvoor hoef je echt niet per se naar de andere kant van België.

In principe komt dating in je regio verder voor een groot deel overheen met andere vormen van online dating. Je begint met het leggen van online contacten, met als doel uiteindelijk een echt afspraakje te regelen.

Dat je afspreekt met iemand uit je directe omgeving, wil overigens niet zeggen dat je ook in het dichtstbijzijnde café moet afspreken als het moment eenmaal daar is. Zeker als je in een kleiner dorp woont, is het niet verkeerd om een beetje neutrale grond op te zoeken. Je wilt jezelf immers de kans geven om in alle rust je date te leren kennen, en de spiedende ogen van bekenden werken in dat opzicht niet bevorderend.

De beste site voor dating in je regio

Steden Dating
Steden Dating
(Klik om te vergroten)


StedenDating.be is de website bij uitstek in België als het gaat om dating in je regio.
Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier zoeken op mensen in een bepaalde stad. Maar je kunt ook speuren binnen een specifiek dorp, of juist in een wat grotere regio.

Nadat je je gratis hebt ingeschreven, kun je op zoek gaan naar die date bij jou om de hoek. Bij StedenDating.be kun je zolang je dat wilt anoniem chatten en mailen met andere singles. Handig als je niet gelijk door andere mensen op de site herkend wilt worden, waarop de kans bij regionale dating natuurlijk wel wat groter is.

StedenDating biedt verder de mogelijkheden die je van een moderne datingsite mag verwachten. Je kunt kiezen voor contact per mailtjes, chat of via interesseberichten. Het is een site waarop je zelf actief op zoek kunt gaan naar mogelijke partners (zowel via de site als via de mobiele applicatie), al is het natuurlijk ook mogelijk dat iemand anders jou benadert.

Één ding is zeker: met gemiddeld 250 nieuwe leden per dag, is StedenDating.be één van de snelst groeiende dating websites van België, en je hebt hier dan ook goede kans om een leuke date in je eigen regio te vinden.

Klik hier om een gratis account te openen bij Stedendating.be »

top top


Partner Spot

Snelle navigatie: