Dating voor hoger opgeleiden

Hoger opgeleiden dating

Anders dan de term doet vermoeden, gaat het in dating voor hoger opgeleiden niet alleen om welk diploma je hebt. Natuurlijk wordt er in deze niche specifiek gezocht naar iemand met een goede baan, of een kans daarop door middel van een diploma, maar juist de soort persoon die bij het papiertje hoort is waar het om draait.

Waarom dating voor hoger opgeleiden?

Wat beweegt iemand ertoe om aan dating voor hoger opgeleiden te beginnen? Het wordt gedaan door mensen die zelf een hogere opleiding hebben genoten, maar waarom zoeken zij precies naar een partner die dat ook heeft gedaan?

Hoger opgeleiden daters zijn om te beginnen meestal op zoek naar een persoon met bepaalde eigenschappen, zoals intelligentie, verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Dit zijn kenmerken waarop mensen met een hogere opleiding absoluut niet het alleenrecht hebben, maar waarover ze doorgaans wel beschikken.

Een tweede argument voor de keuze voor hoger opgeleiden dating, is de grotere kans op het vinden van iemand met wie je veel gemeen hebt. Twee personen die allebei hebben gestudeerd, zullen eerder op dezelfde manier in het leven staan. Ook in hun interesses en ambities zullen ze bijvoorbeeld sneller matchen, en in een relatie is het wel zo handig om op dit soort punten op dezelfde golflengte te zitten.

Ten slotte is het ook zo dat een diploma uitzicht geeft op een goede baan. En een goede baan is op haar beurt weer handig bij het uitvoeren van allerlei plannen, zoals het kopen van een huis, of het vormen en onderhouden van een gezin. In die zin kan het zoeken naar iemand met een diploma ook zeker een materiële en praktische inslag hebben.

Voor wie is hoger opgeleiden dating?

Dating voor hoger opgeleiden is in de eerste plaats voor mensen die zelf hoger zijn opgeleid, of die nog bezig zijn met het volgen van een opleiding. Het is niet zo dat je een kopie van je diploma moet uploaden om te worden toegelaten, maar als je zelf niet tot deze doelgroep behoort, dan ben je veel beter af op andere datingsites.

Als je gaat kijken naar wat voor soort mensen hoger opgeleiden daters zijn, dan zou je kunnen stellen dat het doorgaans enigszins planmatige personen zijn. Daarmee bedoelen we dat ze verder kijken dan de eerste date. Ze willen niet alleen een leuke avond, maar zijn vaak ook bewust (of onbewust) op zoek naar iemand die aan een bepaald profiel voldoet.

En daarmee zijn we aangekomen bij een belangrijke waarschuwing die we je willen meegeven ...

Het 'gevaar' van hoger opgeleiden dating

Het grote 'gevaar' van hoger opgeleiden dating, is dat soms wordt vergeten waar het allemaal om draait: de liefde!

Sommige daters focussen zich alleen maar op waar een partner allemaal aan moet voldoen, en of deze persoon in hun levensplan past. Maar een relatie is veel meer dan een som van zulk soort delen. Het gaat om die bijzondere connectie met iemand. Bij een te overdreven focus op de randzaken, kan de romantiek nog wel eens ondergesneeuwd raken.
Zorg ervoor dat dit jou niet overkomt als je aan hoger opgeleiden dating begint. Richt je wanneer je iemand leert kennen niet alleen op wat voor carrière hij of zij heeft, maar leer ook echt de persoon kennen die je voor je hebt.

Want dat is uiteindelijk veel belangrijker dan een papiertje of een baan.

De beste website voor hoger opgeleiden dating

PlatinumMeeting
Platinum Meeting
(Klik om te vergroten)


Als je op zoek bent naar een datingsite voor hoger opgeleiden met een groot ledenbestand, dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij Platinum Meeting. Met meer dan een half miljoen ambitieuze singles in hun database, heb je hier keuze genoeg.

Platinum Meeting is actief in 14 landen, waarvan België er één is. Dit betekent dat je binnen de landsgrenzen kunt zoeken naar een partner op niveau, maar je kunt ook in contact komen met leden uit de andere landen, mocht je daarvoor openstaan. Wil je het bij België houden, dan kun je ook binnen specifieke regio's zoeken.
Een grappige en sympathieke bonus op deze site, is dat 10% van de alle inkomsten uit betaalde Platinum-lidmaatschappen (niet verplicht) wordt gedoneerd aan goede doelen.

Klik hier om je gratis aan te melden bij Platinum Meeting »

top top

Online dating bij MetJou
Partner Spot

Snelle navigatie: