Mobiele dating apps

In dit artikel laten we je zien welke datingsites inmiddels een mobiele dating app hebben ontwikkeld. Het aanbieden van zo'n app kan een belangrijke reden zijn om voor een datingsite te kiezen.

Een dating website die mobiel toegankelijk is, kun je op zich niet bijzonder noemen. De meeste spelers in de markt hebben er wel voor gezorgd dat hun site er ook op je mobiele telefoon of tablet gelikt uitziet.
Maar een echte dating app is toch net even een stapje beter. Deze zijn speciaal voor het formaat van mobiele apparaten ontwikkeld, en daardoor zijn ze nog een stuk handiger in gebruik.
En ook een stuk veiliger. Bij websites die op een verkleind scherm staan weergegeven, is het toch vaak zo dat de knopjes veel te dicht op elkaar staan. Een foutje door verkeerd te drukken is dan snel gemaakt, en op een een bericht aan de verkeerde contactpersoon, of een andere fout met gênante gevolgen zit natuurlijk niemand te wachten.
Met een dating app gebeuren dit soort ongelukjes gelukkig ook lang niet zo snel.

Buiten een handzame versie van de reguliere diensten die een datingsite biedt, levert een app ook extra voordelen op. Als je een date afspreekt met iemand die je online hebt leren kennen, is het vaak raadzaam om even telefoonnummers uit te wisselen, zodat je de ander kunt bellen om de weg te vragen, of om door te geven dat je wat later bent, mocht dat het geval zijn.
Maar als je allebei de app gebruikt, is het net zo makkelijk om onderweg op die manier contact te hebben. Zo kun je op de voor jullie vertrouwde manier blijven communiceren, en hoef je bovendien niet je telefoonnummer te geven aan iemand die je nog nooit hebt ontmoet.

Er is nog een belangrijk voordeel van een dating app. In online dating gaat het voor een heel groot deel om contacten leggen, maar vooral ook om het onderhouden van die contacten. Dat gaat een stuk makkelijker als je dankzij een app ook in de trein, of in de pauze op je werk even kunt chatten met je nieuwste vlam.
Het is in onze ogen dan ook een goed teken als een datingsite de moeite heeft genomen een app te ontwikkelen. Dit laat namelijk zien dat de gebruikers op deze site actief bezig zijn met het onderhouden van hun contacten. Met andere woorden: op een datingsite met een app zitten veel actieve leden, en dat betekent meer kans op een date!

Laten we dan dus maar gelijk even de grote vraag beantwoorden: welke Belgische datingwebsites hebben een mobiele dating app?

Relatieplanet app

Relatieplanet app
Relatieplanet app
(Klik om te vergroten)


Relatieplanet is één van de populairste datingsites van ons land, en ook hun gratis te downloaden app wordt veel gebruikt. De app is zowel beschikbaar voor Apple- als Androidapparaten, dus vrijwel iedereen met een smartphone kan er gebruik van maken.
Met de dating app van Relatieplanet beschik je over alle functionaliteiten die de reguliere website ook biedt. Je kunt berichten lezen en versturen, foto's uploaden (wel zo handig als al je leuke foto's in je telefoon staan), profielen van anderen bekijken en zelfs je eigen profiel aanpassen.
Een compleet mobiel plaatje dus, en dat volledig gratis.

Klik hier om de Relatieplanet app te downloaden »

Adult Friend Finder app

Adult Friend Finder app
Adult Friend Finder app
(Klik om te vergroten)


De grootste website ter wereld voor erotische dating, Adult Friend Finder (AFF), beschikt ook over een dating app. Hiermee heb je constant toegang tot tientallen miljoenen leden, die allemaal op zoek zijn naar een spannende ontmoeting.
Op AFF werkt online dating net iets anders dan bij de meeste andere sites, en de app is daar ook goed op aangepast. Veel leden plaatsen naast foto's ook video's van zichzelf op hun profielpagina, en deze kun je via de app probleemloos afspelen.
Ook de drukbezochte chatrooms zijn prima te bereiken, en je kunt via de app zelfs de vermaarde webcams van Adult Friend Finder live streamen op je telefoon op tablet.
Je kunt deze app downloaden via de AFF website.

Klik hier om naar de Adult Friend Finder website te gaan »

Match4me app

Match4me app
Match4me app
(Klik om te vergroten)


Als jij vooral interesse hebt in dating voor hoger opgeleiden, dan is de app van Match4Me je beste optie.
Deze app is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor telefoons en tablets van Apple, maar voor die gebruikers wordt dan ook een compleet pakket aan mogelijkheden aangeboden.
Je kunt nieuwe leden bekijken, zien wie er online is, en uiteraard zijn ook de essentiële opties om uitgebreid te zoeken en berichten te versturen aanwezig. Daarnaast kun je via de app ook zien wie jouw profiel hebben bezocht.
Match4me mag met recht een innovatieve website worden genoemd, en ze hebben dan ook aangekondigd dat ze hun app zullen blijven ontwikkelen, mede op basis van feedback van gebruikers. Voel je dus vrij om ze een berichtje te sturen als je opmerkingen of tips hebt.
Je kunt de app van Match4me downloaden via de website.

Klik hier om naar de Match4me website te gaan »

Verschillende dating apps

Met deze drie apps heb je mobiele toegang tot drie zeer uiteenlopende Belgische datingsites. Relatieplanet is een datingsite met een breed publiek, Adult Friend Finder is een internationale ontmoetingsplaats voor erotische dating, en via Match4me kom je in contact met hoger opgeleiden.
Geen slechte vangst lijkt ons! Tot dusver dan, want wij hopen dat nog veel meer datingsites in België een app zullen gaan ontwikkelen. Wij houden de ontwikkelingen voor je in de gaten.

top top

Online dating bij Relatieplanet
Partner Spot

Snelle navigatie: