Online dating-kortingen

Online dating-kortingen

Bijna iedere online dater heeft het wel eens meegemaakt. Vol verwachting meld je je aan bij een datingsite, om er vervolgens al snel achter te komen dat de mogelijkheden voor gratis leden beperkt zijn. Vervelend natuurlijk, maar het is niet zo erg als je misschien denkt. Bij veel datingsites kun je namelijk flinke dating-kortingen krijgen.

Betalen: ja of nee?

Voordat je naar kortingen gaat kijken, is het misschien goed om je af te vragen of je überhaupt bereid bent te betalen voor een lidmaatschap bij een online datingsite. Of dat het geval is, hangt er maar net vanaf hoeveel prioriteit het vinden van dates voor je heeft.

Een volledig of betaald lidmaatschap is bij veel sites noodzakelijk om contacten te kunnen leggen, en vooral ook om die contacten vervolgens te kunnen onderhouden. Als je beperkt wordt tot een bepaald aantal berichten of contacten, zoals vaak het geval is bij een gratis account, is het lastiger om een date te regelen via een site.
Dat wil niet zeggen dat je overal gelijk de portemonnee moet trekken. Een gratis account geeft vaak al aardig wat mogelijkheden, en deze kun je prima gebruiken om de site te verkennen, en erachter te komen of je er op je plek bent. Maar als je op een bepaalde site echt serieus met online dating aan de slag wilt gaan, ontkom je er meestal niet aan om een betaald lidmaatschap te nemen.

Maar is het slim om die investering te doen? Het lastige is dat je op het vinden van liefde of leuke contacten niet echt een prijs kunt zetten. Je kunt vandaag in de supermarkt de liefde van je leven tegen het lijf lopen, maar het kan ook nog honderd winkelbezoeken duren voordat dat gebeurt, áls het er ooit al van komt. En hoeveel avonden uitgaan duurt het voordat je weer eens een telefoonnummer scoort? Op geen van die vragen is een pasklaar antwoord te geven.

Nu kun je liefde niet kopen, maar met een volledig lidmaatschap bij een online datingsite kan wel iedereen afspraakjes regelen. En al helemaal als je het online daten goed aanpakt, bijvoorbeeld met behulp van de tips en adviezen op deze site.
Voor enkele tientallen euro's kun je vaak al maanden lid zijn bij een goede datingsite, en in die periode kun je gegarandeerd in contact komen met leuke singles. En die garantie kun je in het dagelijks leven niet krijgen.

In onze ogen zijn betaalde lidmaatschappen bij goede datingsites dan ook zeker de investering waard, mits je vervolgens serieus werk maakt van het vinden van dates, en eventueel een leuke partner. Al helemaal als je gebruikt maakt van een mooie online dating-korting.

Hoe werken online dating-kortingen?

In principe zijn er twee vormen van online dating-kortingen. De eerste en meest voorkomende manier om korting te krijgen, is door een lidmaatschap voor langere tijd aan te gaan.
Wanneer je voor slechts één maand een abonnement afsluit, zul je hiervoor het hoogste tarief betalen. Maar bij de meeste datingsites gaat de maandprijs omlaag wanneer je een lidmaatschap voor langere tijd aangaat.

Een goed voorbeeld hiervan zie je bij RelatiePlanet.be.

Een los lidmaatschap voor één maand kost hier €28,50, maar voor een lidmaatschap van drie maanden betaal je maar €43,50, oftewel €14,50 per maand. Dat is een flinke daling in de maandprijs, en je kunt zelfs nog meer korting bedingen. Wanneer je voor een jaar lid wordt, betaal je bijvoorbeeld slechts €7,21 per maand.

Dit soort kortingen zie je bij veel datingsites langskomen, en er is dan ook veel geld te besparen. Vraag je wel af of een abonnement voor langere tijd geschikt is voor jou. Als je op zoek bent naar een vaste partner, dan is de kans groot dat je een aantal dates nodig zult hebben voordat het een keer raak is. Dit betekent dat een maand sowieso vrij kort is, en dat het waarschijnlijk slim is om voor meerdere maanden een abonnement af te sluiten, en zo te profiteren van een korting.
Wel kun je er de eerste keer misschien voor kiezen om voor een iets korter lopend abonnement te kiezen, zodat je de mogelijkheden van een site eerst uit kunt proberen. Daarna kun je bij tevredenheid altijd nog verlengen met een betaald lidmaatschap voor langere tijd.

Een tweede manier van online dating-kortingen zijn al dan niet tijdelijke promoties. Vaak bestaat zo'n promotie uit een aantal dagen of weken gratis volledig lidmaatschap. Dit is natuurlijk een ideale manier om een site kosteloos en zonder verplichtingen uit te testen.
De beste manier om van dit soort promoties te profiteren, is om je bij verschillende datingsites aan te melden met een e-mailadres dat je regelmatig leest. Of anders door de datingsite in kwestie via sociale media te volgen. Via dit soort kanalen worden deze promoties namelijk vaak exclusief aan de leden gecommuniceerd, dus zo zorg je ervoor dat je geen van deze speciale aanbiedingen zult mislopen.

De beste online dating-kortingen

Waar kun je nu de beste online dating-kortingen vinden?

Een gratis volledig lidmaatschap en soortgelijke promoties kunnen op ieder moment langskomen, en zoals gezegd is dit simpelweg een kwestie van meerdere sites in de gaten houden. Maar voor de vaste kortingen kunnen we een aantal specifieke suggesties doen.
In het overzicht hieronder zie je een viertal populaire en uiteenlopende datingsites waar je flinke kortingen kunt krijgen. Daarbij hebben we telkens ook de laagste mogelijke maandprijs weergegeven.

Datingsite2 weken1 maand3 maanden6 maanden1 jaarGoedkoopste maandtariefGratis aanmelden
RelatiePlanet.beNvt€28,50€43,50€63,50€86,50 (1 jaar)€7,21
(1 jaar)
Klik hier »
StedenDating.be€15,99€27,99€59,99*NvtNvt€19,99
(3 maanden)
Klik hier »
Adult Friend FinderNvt€49,95€99,80
(+ 1 maand gratis)
NvtNvt€24,95
(3 maanden + 1 gratis)
Klik hier »
SecondLove.beNvt€69,90€89,95€149,95Nvt€24,99
(6 maanden)
Klik hier »


* Bij StedenDating wordt niet in 3 maanden gerekend, maar in 90 dagen. De daadwerkelijke kosten kunnen dus zeer licht afwijken. Hetzelfde geldt voor de laagste maandprijs.

Volledige details van alle lidmaatschappen vind je telkens op de datingsite zelf. Het handigste is om zelf een gratis account aan te maken, omdat je dan de volledige opties voor de verschillende soorten betaalde lidmaatschappen te zien krijgt. Als vuistregel kun je aanhouden dat het langst mogelijke lidmaatschap je de meeste korting oplevert, en dat het kortstlopende lidmaatschap het hoogste maandtarief heeft. Dat is in ieder geval wel het geval bij alle sites uit de tabel hierboven.

top top

Online dating bij MetJou
Partner Spot

Snelle navigatie: