Online dating tips

Online dating tips

Online dating biedt enorm veel mogelijkheden om met leuke mensen in contact te komen. Hoewel er genoeg succesverhalen zijn, gaat het niet bij iedereen even soepel. In dit artikel behandelen we vijf van de meest voorkomende problemen waar online daters tegenaan lopen, en geven we tips waarmee iedereen ze kan overwinnen.

Benaderen van de verkeerde mensen

Een obstakel waar veel beginners tegenaan lopen - overigens vaak zonder het zelf door te hebben - is dat ze niet goed weten wie ze wel en niet moeten benaderen. Als je de verkeerde mensen aanschrijft, is er weinig kans dat je pogingen blijvende contacten opleveren, en dat kan op den duur tot frustratie leiden.

Onder de verkeerde mensen verstaan we in eerste instantie diegenen die duidelijk niet aansluiten bij waar jij eigenlijk naar op zoek bent. Iemand die flink ouder of jonger is dan je in gedachten had, een persoon met kinderen terwijl jij daar niet klaar voor denkt te zijn, een feestbeest terwijl jij het liefst thuis op de bank films kijkt, en ga zo maar door. Het lijkt logisch dat je met dit soort zaken rekening houdt bij het selecteren van de personen met wie je contacten aangaat, maar in de praktijk stellen mensen al snel hun eisen bij, zeker als het resultaat uitblijft.
Hoewel een 'open mind' zeker goed is, moet je er wel op letten dat je op de voor jou belangrijke punten niet te ver buiten je grenzen gaat zoeken. De kans is namelijk groot dat deze belangrijke issues vroeg of laat een bron van irritatie of grotere problemen gaan vormen. Het is niet nodig om zulke moeilijkheden op te zoeken, want personen die niet aansluiten bij jou (of waar jij niet bij aansluit) op belangrijke hoofdpunten, kun je er direct bij het begin al uit filteren.

Wie wel of niet bij je past verschilt altijd van persoon tot persoon, maar er is een bepaald soort daters dat vrijwel iedereen beter uit de weg kan gaan. We hebben het dan over de categorie mensen die de neiging heeft om zeer specifieke eisen te stellen aan mogelijke partners. Op de meeste sites heb je de mogelijkheid om gedetailleerd te beschrijven waar je naar op zoek bent. Veeleisende daters maken hier soms maar al te graag gebruik van.
Als je op iemands profielpagina een extreem pakket aan eisen ziet staan waaraan zijn of haar toekomstige partner moet voldoen, maak dan maar rechtsomkeert. Ook als je op een aantal punten aan die eisen voldoet. Bij zulke personen kan namelijk niemand echt goed doen, met als gevolg dat ze lange tijd op datingsites bivakkeren, zonder dat ze ooit echt resultaat boeken. Zonde om daar je energie aan te verspillen, vinden wij.

Geen contacten kunnen leggen

Het is niet alleen een kwestie van het benaderen van de juiste mensen. Het gaat er vervolgens ook om contacten met ze te leggen. Ook dit gaat lang niet alle daters even gemakkelijk af.

Een belangrijke eerste tip is het sturen van originele openingsberichten. Ga niet zozeer voor volume door middel van standaardberichten, maar probeer om ieder bericht echt te laten tellen. Verwijs in je eerste mail of chatbericht naar iets in het profiel van de ander, en laat zien dat je oprechte interesse hebt.
Hierbij is het ook zeer belangrijk dat je eigen profiel goed is ingevuld, met actuele foto's en goede beschrijvingen. Als iemand nieuwsgierig is geworden naar aanleiding van jouw bericht, zullen ze namelijk altijd even op je profiel komen spieken voordat ze iets terugschrijven. Een lege pagina kan ze dan juist weer aan het twijfelen brengen.

In dit artikel leggen we in detail uit hoe je contacten kunt leggen op online datingsites. Daarin vertellen we ook wat je kunt doen als je eenmaal een bericht terug hebt gekregen.

Geen dates kunnen regelen

Na het leggen van online contacten, is uiteindelijk het doel om een echte date uit het vuur te slepen. Als dit bij jou maar niet echt wil lukken, vraag je dan af of je niet te lang afwacht.
Wanneer je eenmaal een leuke mailwisseling hebt met iemand, of bijvoorbeeld een aantal keer hebt gechat, doe je er goed aan om gelijk een echte afspraak voor te stellen. Zo kom je er snel achter of de ander daadwerkelijk iets in jou ziet. Bovendien voorkom je zo dat de ander interesse verliest, of dat hij of zij het idee krijgt dat jij alleen online bestaat.

Natuurlijk loop je het risico om tegen een negatief antwoord aan te lopen, maar dat is vele malen beter dan nooit de vraag stellen. Als je het eng vindt om iemand uit te vragen, bedenk dan dat je het best luchtig kunt houden. Als je voorstelt om een keer wat te gaan drinken, hoef je het hele woord "date" niet in de mond te nemen.

Voor veel meer informatie over hoe je online echte dates kunt regelen, en wat er vervolgens allemaal komt kijken bij die eerste date, verwijzen we je graag naar deze uitgebreide handleiding.

Geen geld (over)hebben voor online dating

Ook geld wil voor online daters nog wel eens een issue zijn. Misschien zit jij wat krap bij kas, of wellicht twijfel je of het wel de moeite waard is om geld uit te geven aan online dating.

Gelukkig hoeft het allemaal niet zoveel te kosten. Dankzij online dating-kortingen kun je voor relatief weinig geld van de volledige mogelijkheden van datingsites gebruik maken. In dit artikel vind je een overzicht van sites met online dating-kortingen. Bovendien gaan we daar dieper in op de vraag of het verstandig is om geld uit te geven aan dating via internet.

Niet weten welke datingsite het beste is

Ten slotte heeft menig online dater moeite met het kiezen van de beste dating website. Niet zo gek, aangezien er ook in een klein land als België al een zeer groot aanbod is.

Welke site het beste is hangt er maar net vanaf waar je naar op zoek bent. Voor een groot deel van de daters zal een redelijk algemene datingsite als Metjou prima zijn. Dit is een site met een groot ledenbestand, waar iedereen singles binnen zijn of haar interessegebied zal kunnen vinden.

Klik hier om een account te openen bij Metjou »

Ben je eerder op zoek naar een datingsite voor seksafspraken, dan kun je weer niet om Adult Friend Finder heen. Hier hebben tientallen miljoenen leden zich verzameld, op zoek naar een spannende slaapkamerdate of erotisch online contact.

Klik hier om een account te openen bij Adult Friend Finder »En zo zijn er nog vele andere subcategorieën te bedenken, zoals regio dating, dating voor hoger opgeleiden en zelfs vreemdgaan dating. Alle links in de voorgaande zin sturen je naar artikelen met meer informatie over die specifieke vormen van online dating, met telkens ook aanbevelingen voor goede sites in die subcategorie.

Met behulp van dit soort informatie, en door het openen van gratis accounts om sites mee uit te proberen, kun je erachter komen welke datingsite het beste bij jou past.

top top

Online dating bij Cupid.com
Partner Spot

Snelle navigatie: