Online een echte date regelen

Benieuwd hoe je online een echte date kunt regelen? In dit artikel leggen we het uit, en geven we bovendien adviezen die van jouw eerste date een succes kunnen maken.

Online dating is een goede manier om met leuke singles in contact te komen, maar het uiteindelijke doel is natuurlijk om aan die contacten een echte date over te houden. Als jij iemand die je via een datingsite kent mee uit wilt vragen, is timing het eerste belangrijke punt.

Wanneer kun je iemand op een date vragen? Iemand op een date vragen kan vaak al veel sneller dan veel mensen denken. Je moet met online dating het ijzer smeden als het heet is. Als je het idee krijgt dat het contact met iemand goed verloopt, twijfel dan niet, en vraag de ander of ze zin hebben in een date. Of maak het wat lichter door voor te stellen om elkaar ergens in het echt te ontmoeten.

Snel handelen is ook een goede manier om die mensen eruit te filteren die alleen willen chatten, of die alleen op zoek zijn naar online vrienden. Hier is op zich niets mis mee, maar als jij wel de intentie hebt om verder te gaan dan dat, dan kun je er maar beter zo snel mogelijk achterkomen of de ander hierin mee wil gaan.

Als je een positieve reactie krijgt op je voorstel, stel dan direct een dag en tijdstip voor om af spreken. Je hebt niets aan alleen de uitgesproken intentie om 'binnenkort eens af te spreken'. Als iemand je echt wil zien, zal hij of zij binnen een week echt wel tijd voor je vrij kunnen maken.

Wat als iemand nee zegt?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iemand nee zegt. Dat is jammer, maar absoluut geen ramp! Het is immers altijd beter om te weten waar je aan toe bent. Vergeet ook niet dat online dating een 'numbers game' is. Je zult lang niet met iedereen uit gaan waarmee je online contact hebt. Dit zegt verder niks over jou persoonlijk, dus trek het je zeker niet te zwaar aan.

Tussen een 'ja' en een 'nee' op je voorstel om uit te gaan zit ook nog een aardig grijs gebied, waar je ongetwijfeld een keer mee te maken zult krijgen. Meestal krijg je in zo'n geval iets te horen als "Het lijkt me heel leuk, maar...", waarbij de maar met verschillende redenen kan worden ingevuld. Wat moet je hier nu mee?
In principe kun je dit soort antwoorden het beste beschouwen als een wat zachtere vorm van 'nee'. Het is belangrijk om je te realiseren dat het evengoed een negatief antwoord is.

Het kan zijn dat deze persoon er gewoon geen zin in heeft om met jou uit te gaan, maar dat niet rechtstreeks durft te zeggen. Of misschien is deze persoon - zoals vrijwel iedereen op datingsites - ook met anderen aan het mailen, en sta jij oneerbiedig gezegd niet bovenaan het verlanglijstje. Ook kan het zomaar zo zijn dat je te maken hebt met iemand die überhaupt niet de intentie heeft om op dates te gaan, of erger nog: een 'faker'.

Wat de reden ook moge zijn: als iemand niet direct ja zegt, is de kans dat het alsnog van een date zal komen zeer klein. Je doet er dan ook het beste aan om je pijlen na zo'n antwoord op andere contacten te richten.

Waar spreek je af?

Houd het simpel
Houd het simpel

Maar als je leuk contact hebt met iemand, zul je natuurlijk ook gewoon vaak genoeg wél een positief antwoord krijgen. Als dat zo is, waar kun je dan het beste afspreken voor de eerste ontmoeting?

Allereerst is het zaak om niet te overdrijven. Probeer het luchtig en eenvoudig te houden, zodat de kans groter wordt dat de ander tegen zichzelf zal zeggen "waarom niet". Je hoeft niet met een fantastische activiteit of locatie op de proppen te komen, want de ander is er toch vooral in geïnteresseerd jou te ontmoeten.

Restaurants en bioscopen zijn bijna altijd een slecht idee voor een eerste date. In een restaurant zit je verplicht met elkaar opgescheept als het niet bevalt, en in de bioscoop kun je niet eens met elkaar praten.
Stel dus simpelweg voor om ergens wat te gaan drinken. Dat hoeft echt niet perse op zaterdagavond in de kroeg te zijn. Doordeweeks afspreken voor een kopje koffie is vaak zelfs een beter idee, omdat je dan niet te maken hebt met luide muziek en volle uitgaansgelegenheden. Zo kun je tenminste echt een gesprek voeren.

Kies altijd een eenvoudig te bereiken, openbare plek om af te spreken. Je dates zullen zich een stuk veiliger voelen als ze weten dat ze er altijd makkelijk vandoor kunnen als jullie afspraak op niks uitloopt, maar uiteraard ook dat ze niet in gevaar zijn als ineens blijkt dat jij een gezochte seriemoordenaar bent. Deze dingen spelen zeer vaak door het hoofd van de ander voor de eerste afspraak, dus hou daar rekening mee als je wilt dat je date komt opdagen.

En dat geldt natuurlijk ook voor jou. Als je date voorstelt om elkaar bij volle maan te ontmoeten in een verlaten champignongrot, op 40 minuten rijden van het dichtstbijzijnde dorp, dan zul je waarschijnlijk ook moeten heroverwegen om deze persoon te gaan ontmoeten.

Doel van een eerste date

Het belangrijkste doel van een eerste date, is erachter komen of jullie allebei wel echt zijn wie jullie zeggen dat jullie zijn, en hoe verschillend jullie eruit zien van de foto's die jullie online hebben gezet.
Tot aan dit moment kennen jullie elkaar alleen via de computer, en misschien via een telefoongesprek. Hoewel dit al heel leuk kan zijn, maak je de ander op de eerste afspraak pas voor het eerst in het echt mee. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken.

Bijna iedereen die aan online dating doet, zal wel eens een teleurstellend afspraakje meemaken. Dit hoort er nu eenmaal bij, en dit is ook zeker niet erg, zolang je er altijd maar op voorbereid bent dat het kan gebeuren. Het is daarom belangrijk om je van tevoren op verschillende scenario's in te stellen. Zo zorg je ervoor dat je niet gedemotiveerd raakt als jouw date verder nergens toe leidt.

Na de eerste date

Als de eerste date wel gewoon positief uitpakt, en jullie vinden elkaar nog steeds leuk, dan is een volgende date natuurlijk een logisch gevolg. Zo'n tweede date kan op vele manieren ingevuld worden, van een avond dansen tot samen een dagactiviteit doen waar jullie beide erg van genieten. Dit ligt er natuurlijk maar net aan waar jullie intereses liggen. Zo lang jullie samen plezier hebben, is het altijd goed.

Je hoeft niet gelijk aan het einde van de eerste afspraak allebei de agenda te trekken om dit in te plannen. Stel voor dat je de ander belt, of dat jullie afspreken via sms. Als er een goede klik is tussen jullie twee, dan zal dit zich allemaal vrijwel vanzelf wijzen.

Regel nu online een date

Metjou
Metjou
(Klik om te vergroten)


Je weet nu als het goed is hoe je van het leggen van online contacten de stap zet naar een geslaagde eerste date. Maar voordat je hier aan toe bent, zul je natuurlijk eerst via een datingsite mensen moeten leren kennen om mee uit te kunnen vragen. Een goede plek om dit te doen, is online datingsite Metjou.be.

Deze frisse site heeft een snelgroeiend ledenbestand, waarmee je op verschillende manieren in contact kunt komen met andere Belgische singles. Denk bijvoorbeeld aan het traditionele persoonlijke bericht, maar bijvoorbeeld ook de FotoZapper, waarmee je op een luchtigere manier het ijs kunt breken. Bovendien biedt Metjou.be ook een mobiele app aan, waardoor je ten alle tijde je contacten kunt onderhouden.

Klik hier om gratis een account te openen bij Metjou.be »top top

Online dating bij Relationship.com
Partner Spot

Snelle navigatie: